interieurontwerp zorgcentrum, tegelen
Revalidatiegebouw
JKF_Tegelen_004

03 interieur zorgcentrum

JKF_Tegelen_038

07 interieur zorgcentrum

De Nieuwe Munt is een nieuwe wijk in Tegelen waar mensen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. De opdracht bestond uit het inrichten van huiskamers, activiteitenruimten, revalidatieruimten, psychogeriatrische-  en somatische afdelingen met logeerkamers, zit-slaapkamer appartementen, kantoor en restaurant. Elke gebruikersgroep en functie vereiste een zeer specifieke benadering, en zodoende is gekeken naar alle aspecten van de zorg. In samenwerking met de opdrachtgever, verschillende architecten en adviseurs zijn interieurs vormgegeven. De interieurs zijn voorzien van een geavanceerd domotica–systeem.

Ook binnen de gesloten afdelingen waar intensieve zorg wordt geboden, hebben we kleur en lichte materialen afgewisseld om het karakter van deze ruimten vriendelijk en open te houden.

Het restaurant bestaat uit een gedeelte café-brasserie en een deel restaurant. De opzet is ruim zodat rolstoel- en rollatorgebruikers gemakkelijk kunnen bewegen. Ook de bar is voorzien van een onderrijdbaar deel voor rolstoelgebruikers. Het kleur- en materiaalgebruik is natuurlijk en rustig met oranje en rode accenten, passend bij de oranje kozijnen, die door de architect van het gebouw waren voorgesteld.

IN OPDRACHT VAN MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN, FOTOGRAFIE JANSJE KLAZINGA / MICHIEL OELEN

jkf_tegelen_007
Zotel kamer (tijdelijke opname)
Zotel kamer (tijdelijke opname)
04interieur zorgcentrum

JKF_Tegelen_024

Flexibele werkplekken en vergaderruimtes

Flexibele werkplekken en vergaderruimtes

pijl-terug-20px
pijl-verder-20px