uitbreiding zolder woonhuis, Gouda
DSC_5027
verbouwing zolder 01 ZW

De vraag was 2 aparte kinderkamers op de relatief kleine zolderverdieping. Dit was een lastige opgave vanwege de geringe plafond hoogte en de schuine daken. Daarnaast bevind de woning zich in beschermd stadsgezicht waardoor er restricties gelden. De woning bestaat uit twee lange nokken van voor tot achter. Dakkapellen vonden wij geen optie omdat dit te veel het gevelbeeld, de dakvlakken en het karakter van de woning zou aantasten. De zolder bestond uit een klein stuk plat dat tussen de twee nokken met daarop een koekoek van vier dakramen. Door dit te herhalen richting de voorgevel ontstond er voldoende ruimte om precies links en rechts onder de nok een kamer te maken. Op de zolderverdieping stond een pui waardoor mooi uitzicht naar de voorkant van de woning was, waar zicht het centrum van de stad bevind. Door deze pui mee op te schuiven en de ingangen van de kamers in de zelfde richting te plaatsen bleef het uitzicht behouden. De eigenaren wilde zoveel mogelijk van het vrijgekomen hout van de woning hergebruiken. Hierdoor zijn plaatselijk kleurverschillen die vanzelf in de loop der jaren bij zullen trekken. Op de vloer is gekozen voor een licht grijze Novilon.

landscape A4
bestaand
landscape A4
nieuw

 

landscape A4
bestaand

 

landscape A4
nieuw
DSC_4923

DSC_4970

DSC_4995

verbouwing zolder 02 ZW

pijl-terug-20px
pijl-verder-20px